EPA/Maxim Shipenkov
Dmitrij Peskov

Francuska postaje sve više uvučena u sukob u Ukrajini i u toj situaciji postaje protivnik Rusije, rekao je portparol ruskog Kremlja Dmitrij Peskov.

– Čitamo izjave gospodina (predsednika Francuske Emanuela) Makrona. Činjenica da je Rusija protivnik (za Francusku, kako je Makron rekao) je zaista očigledna Francuskoj, pošto je Pariz već uvučen u rat u Ukrajini – naveo je Peskov.

On je naglasio da Francuska, zapravo, indirektno učestvuje u ratu i, sudeći po izjavama njenog predsednika, nije protiv produbljavanja umešanosti, preneo je Tass.

Makron je ranije u intervjuu za televiziju “Francuska dva” istakao da poraz Ukrajine ne bi doneo mir i da će Francuska biti sprema da preduzme neophodne korake radi sprečavanja pobede Rusije, čije vlasti vidi kao protivnike.

S druge strane, francuski predsednik izjavio je da Francuska ne namerava da izazove eskalaciju sukoba i izrazio je spremnost da razgovara o pronalaženju rešenja, iako za sada ne vidi tu mogućnost.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • A to znači sledeće
      1) Da će Srbija i dalje biti jeftina radna snaga za male pare
      2) Da će Srbija biti jeftin izvor resursa za EU kompanije
      3) Da će se nastaviti proterivanje Srba sa Kosova i Metohije kao i svakodnevni napadi na Srbe
      4) Da će se nastavi hapšenje Srba na Kosovu i Hrvatskoj bez bilo kakvih dokaza
      5) Da će Srbija biti jedina zemlja koja nije članica EU a u kojoj će se VADITI LITIJUM
      6) Da će Srbija nastaviti sa zaduživanjem Međunarodnom Monetarnom Fondu, MMF-u
      7) Da će nas EU ubeđivati da je sve to dobro za nas dok nas u potpunosti ne rasparča
      8) Da ćemo u Lidlu kupovati MAKARONE jer Vojvodina, žitnica Srbije koja može da prehrani 5 Srbija, ne može da proizvede makaraone kao što Nemci mogu, njihove su uvek bolje
      9) Da će Srbija i dalje biti jedina zemlja koja ima 2 gej parade a nije članica EU
      10) Da Srbiji nikad neće biti dozvoljeno da traži nadoknadu štete za Prvi i Drugi Svetski Rat, nadoknadu štete za NATO bombardovanje 1999-e, za proterivanje 200,000 Srba iz Hrvatske i 200,000 sa Kosova
      11) Da će u Srbiji i dalje delovati 15 Nevladinih Organizacija koje kritikuju sve što ima veze sa Srpskom Istorijom i Srpskim Indetitetom
      ….. I još mnogo TOGA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here