EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da koronavirus nije predstavljao političku krizu za ruskog predsednika Vladimira Putina i da je ruski zdravstveni sistem spasio mnoge živote, iako je bio pod velikim pritiskom.

Peskov je u intervjuu za CNN odbacio tvrdnje da je podrška Putinu pala na manje od 60 odsto, ističući da je Putin nekoliko puta izjavio da ga ne zanima javno ocenjivanje.

Na pitanje šta je pošlo po zlu u Rusiji, imajući u vidu da je zemlja treća u svetu po broju zaraženih, Peskov je odgovorio da ništa nije pošlo po zlu, osim samog koronavirusa. On je obajsnio da Rusija ima nekoliko gusto naseljenih gradova, a da takvi gradovi obično imaju najveći broj zaraženih.

Portparol Kremlja je rekao da, osim toga, Rusija vrši mnogo testiranja na koronavirus, a da se, što se više testiranja vrši, otkriva i više inficiranih.

Ono što je mnogima privuklo pažnju jeste i vrlo mali broj smrtnih slučajeva u odnosu na broj zaraženih u Rusiji. Peskov je nisku stopu smrtnosti objasnio efikasnom zdravstvenom zaštitom u Rusiji.

Peskov je i sam bio hospitalizovan zbog zaraze koronavirusom.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here