Vesti
Mališani bili u centru pažnje

Da su Detinjci jedan od najlepših porodičnih praznika, koji se slavi u treću nedelju uoči Božića, potvrdio je i veliki broj okupljene dece i roditelja u sidnejskoj Lazarici.

Obeležavanje praznika počelo je kao i svake nedelje svetom liturgijom, koju je predvodio paroh, prota Miodraga Perić uz sasluženje ipođakona i dečice čtečeva.

Pored Lazaričkog hora, u liturgiji su učestvovali i mališani iz dečjeg hora “Zvončići“, odgovarajući na jektenije i time još više uveličali praznik.

Hor “Zvončići” učestvovao u liturgiji

Simbol vezivanja za Detinjce, Materice i Oce, simbolizuje čvrste pordične veze, slogu, mir, poštovanje i međusobno pomaganje u svim prilikama.

Tim povodom, prota Miodrag se po završetku liturgije obratio prisutnim roditeljima, potvrđujući svojim rečima da je to što su na ovaj praznik doveli svoju decu u crkvu najveći poklon koji su mogli darivati svojoj deci.

Takođe je naglasio da ovi praznici upućuju porodice na međusobno usavršavanje i istrajnost u vrlinama i zato treba da dolaze i dovode decu što češće u crkvu.

Nastavljajući tradiciju pripreme i podele paketića za Detinjce, ove godine su pripremu paketića organizovale sestre Mirjana Đukić i Milica Kozlina, na čelu sa predsednicom Kola srpskih sestara “Carice Milice“ Radmilom Jovanović.

Milica Kozlina, Mirjana Đukić i Radmila Jovanović pored paketića

Predivne torbice za paketiće su izrada i poklon Jelice Kanjevac iz Kraljeva, a aplikaciju sa natpisom “Hristos se rodi“ uradila je Marijana Krivošić “Ela O Creations“.

Vredne sestre su i za ovaj praznik obradovale sve prisutne sa poslasticom. Protinica Milada Perić, Jela Kiš i predsednica Radmila Jovanović pripremile su krofne, koje su poslužene deci i svim prisutnima toga dana.

Na radost svih, hram je bio ispunjen zvonkim dečjim glasovima i znatiželjom da što pre pogledaju sadržaj paketića, a za roditelje i sve prisutne bila je divna prilika za druženje i čašicu razgovora.

BRINULE O POSLUŽENJU: Članice Kola srpskih sestara

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here