Pexels
Ilustracija

Šolja vrućeg ili previše hladnog napitka, kesa čipsa koju ste pojeli na brzinu mogu da budu uzrok gorušici koja se manifestuje i kao žarenje u grudima. Osećaj je nelagodan, a s tim se često susreću ljudi koji pate od refluksa kiseline.

Kada gas ostane u želucu, može da se nakupi i u području grudi i da vrši pritisak na okolne strukture što uzrokuje neugodan osećaj, pa čak i bol. Taj problem možete da probate da rešite sa onim što već imate u kući.

Čaj od kamilice

Ako se gorušica javi posle obroka, odmah sebi skuvajte šolju biljnog čaja. Mnogi se zaklinju u njegovu delotvornost jer pomaže u opuštanju gornjeg digestivnog sistema.

Čaj od đumbira

Narendajte mali komad svežeg korena đumbira i ostavite ga u šolji vruće vode na nekoliko minuta. Možete da ga zasladite i sa malo meda.

Čaj od nane

Šolja čaja od nane će vam olakšati stanje, ali pripazite da ne posežete za čajevima prečesto jer to može biti znak da treba da posetite lekara.

Malo sode bikarbone

U čaši vode otopite pola kašičice sode bikarbone. Takođe pripazite da vam ne pređe u naviku.

Prošetajte

Često sedenje i ležanje mogu da pogoršaju gorušicu. Kretanje će pomoći kod otklanjanja zarobljenog gasa oko grudnog koša. Osim toga, izbegavajte začinjenu, masnu i kiselu hranu…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here