Pexels

Stres na poslu postao je naša svakodnevica, posebno ako je posao odgovorniji. Stalni telefonski pozivi, rokovi koji izmiču, napeta atmosfera i ostale situacije iscrpljuju našu energiju.

Pritisak koji nam to stvara nesumnjivo da će umanjiti našu produktivnost. Da biste uspeli da obavite sve zadatke morate naći način da se opustite i oslobodite od stresa.

Masiranje čela i slepoočnica

Masirajte ivice rasta kose nežim, sporijim i kružnim pokretima. Masirajte taj predeo oko 3 minuta, ali vodite računa da ne iziritirate kožu i da vam pokreti ne budu agresivni.

Ne proveravajte mejl na svakih 5 minuta

Pokušajte barem sat vremena da sačekate pre nego što ponovo osvežite početnu stranicu mejla. Možda vam ne zvuči mnogo inovativno, ali iznenadićete se kad pročnete da primenjujete ovaj savet, znatno će vam tenzija biti manja.

Radni prostor

Osim što je bitno da vam radni prostor bude sređen, na vašu psihu značajno će uticati ako ubacite biljku, posebno neku citrusnog mirisa, zalepite neki poster. Obogatite radni prostor elementima koji asociraju na sreću, pozitivu i lepe stvari.

Prošetajte

Umesto kafe i pauze za cigaretu iskoristite vreme za šetnju. Pregršt studija potvrdilo je da šetnja pomaže u vraćanju fokusa, relaksaciji uma i konfuznih misli i poboljšanju kognitivnih sposobnosti. Uz šetnju, pokušajte da posvetite par minuta istezanju i oslobodite telo od zgrčenih položaja, omogućite da kiseonik dopre do svih delova organizma.

Muzika

Omiljena pesma ili umirujuće melodije opustiće vaš um. Sa slušalicama u ušima nećete nikom smetati, a vama će biti prijatnije. Osim na poslu, pokušajte da se opustite i nakon radnog vremena, kako biste akumulirali dovoljno energije – meditirajte, šetajte ujutru, uzmite bojanke za odrasle, provodite više vremena u prirodi. Bili vi to svesni ili ne, sve ove tehnike će “rasteretiti” vaš um.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here