Petrović “smenjuje” Advokata

0

 

Dogovor:  Selektor Dik Advokat i zoran Tošić

Prvo je u Kuću fudbala ušao "Mali Napoleon", a onda su redom pristizali najbolji srpski fudbaleri. Tačno na vreme, svi bez izuzetka. Možda je to dobar predznak, prvi nagoveštaj da sa Dikom Advokatom ne čelu možemo do Evropskog prvenstva u Francuskoj. I u razgovoru sa predstavnicima medija fudbaleri nisu krili sreću što se nalaze na spisku iskusnog holandskog stručnjaka, mada nas pojedinci poput Kolarova ili Ljajića nisu udostojili svog prisustva.
Pripreme za duel sa Francuskom počele su u popodnevnim satima, a portparol Aleksandar Bošković predočio je novinarima i fotoreporterima "pravila igre", koje je navodno izdiktirao Advokat. Dakle, sa fotoaparatima se nije moglo na teren, a novinari su morali svoje poslove da obavljaju u staropazovačkim kafanama, pošto u Kući fudbala nisu mogli da sede od 12.15 (tad je završen brifing sa igračima) do 16.00, kad je počinjao trening! Od toliko prostorija u Kući fudbala, gospoda iz Saveza nisu mogli da izađu u susret srpskim medijima. Kako bi se ponašali da je bilo i holandskih kolega, verovatno bi ih zadržali i na ručku…
Ali, to su situacije na koje se u zemlji Srbiji treba navići. Ono što je obeležilo prvi radni dan je svakako izjava Željka Petrovića, pomoćnog trenera reprezentacije.
– U Srbiji govore da sam Crnogorac, u Crnoj Gori da sam Srbin, a u Holandiji da sam Jugosloven – smeje se Petrović. – Meni je izgleda potreban neki specijalni pasoš. Jako sam srećan što se nalazim ovde, jer moja najveća želja je da jednog dana budem selektor Srbije. Zbog ove izjave može da se ljuti ko god hoće, ali je to tako.

SAdašnjost i busućnost "orlova": Matija Nastasić, Adem Ljajić i Lazar Marković

Petrović je tokom fudbalske karijere igrao za zagrebački Dinamo, put ga je odveo do Holandije, a upisao je i nastupe za reprezentaciju Jugoslavije.
-Verujem u Advokata, biću mu od pomoći i nadam se da ćemu uspeti u cilju da se domognemo Francuske – poručio je Petrović.
I još malo o Advokatu… Dušan Tadić i Filip Đuričić su u dobroj meri i "holandski đaci". Značajan deo svojih karijeri proveli su u zemlji "lala", gde su se fudbalski oblikovali, pa najbolje znaju sa kakvom reputacijom je u Srbiju stigao novi selektor.
– Nisam sarađivao sa Advokatom, ali sam o njemu čuo sve najbolje i znam da ga u Holandiji izuzetno cene. Holandski treneri imaju disciplinu i taktički su izuzetno obučeni. Vole da njihove ekipe igraju lep fudbal, pa se nadam da će tako biti i sa nama – rekao je Tadić.
Kakav fudbal igra Srbija, saznaćemo u nedelju veče protiv Francuske. Pravi test za one najvažnije utakmice sa kojima krećemo u oktobru.

 

Od Stojkovića do Mitrovića
U Staru Pazovu su došli svi Advokatovi izabranici: Golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa) i Željko Brkić (Udineze).
Odbrana: Dušan Basta (Lacio), Branislav Ivanović (Čelzi), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Matija Nastasić (Mančester siti), Antonio Rukavina (Viljareal), Nenad Tomović (Fiorentina), Duško Tošić (Genčlerbirigli) i Stefan Mitrović (Frajburg).
Vezni red: Radosav Petrović (Genčlerbirigli), Nemanja Matić (Čelzi), Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Miloš Jojić (Borusija Dortmund), Adem Ljajić (Roma), Zdravko Kuzmanović (Inter), Aleksandar Ignjovski (Ajntraht Fraknfurt), Dušan Tadić (Sautempton), Lazar Marković (Liverpul), Filip Đuričić (Majnc) i Zoran Tošić (CSKA Moskva).
Napad: Filip Đorđević (Lacio) i Aleksandar Mitrović (Anderleht).

 

 

Mitrović: Učićemo od Advokata
Napadač Anderlehta Aleksandar Mitrović, koji je na početku sezone postigao pet golova u sedam utakmica za belgijski tim, rekao je da dobru formu želi da nastavi i u reprezentaciji.
– Moglo je i bolje, ali nije loše. Ne opterećujem se mnogo, ali želim da nastavim u dobrom ritmu, pogotovo jer je nastup za svoju zemlju motiv više. Imamo novog selektora od koga imamo nešto novo da naučimo i samo polako, ima vremena – rekao je Mitrović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here