Hadži Marko Vujičić
Na promociji "Rubina" okupili su se najuspešniji domaći i strani privrednici

Kompanija “Rubin” jedna je od najstarijih srpskih kompanija koja duže od 65 godina radi kako na domaćem, tako i na stranom tržištu, a tim povodom su u ekskluzivnom prostoru restorana Lafajet organizovali proslavu i promociju svojih proizvoda. Ovom događaju prisustvovao je veliki broj poslovnih partnera vinarije iz zemlje i sveta, veliki broj prijatelja i poštovalaca “Rubinovog” vinjaka, mediji, kao i mnoge poznate ličnosti.

Među prvima su pristigli novinar, urednik i voditelj na TV Hepi Milomir Marić, menadžer Žika Jakšić, kao i pevačica Aleksandra Prijović. Tu su bili i pevač Era Ojdanić i njegova koleginica Vera Matović, koji nisu krili oduševljenje što su pozvani na luksuznu promociju kompanije “Rubin”.

Kabaretski program

– Era Ojdanić i ja smo došli zajedno, zaista se osećamo počastvovano što smo pozvani. Mi pevači starije garde zaista smo oduševljeni ovim spektaklom i veoma nam je drago da smo ovde. U to ime čestitam ovu proslavu, videti ovo je zaista svetski format performansa promocije i organizacije. Svuda u svetu sam putovala, ali ovako nešto je zaista vanvremenska senzacija – rekla je Vera Matović, koja nije mogla da sakrije svoje oduševljenje.

Gosti su na samom početku imali priliku da uživaju u kabaretskom programu, koji su za njih spremili poznati glumci i koreografi sa talentovanim umetnicima, stvarajući nezaboravne trenutke. Osim njih, veče je obeležio i pevač Aleksa Jelić, koji je sve prisutne oduševio svojim vokalom.

Bata Spasojević

Predstavnici kompanije “Rubin” su se svim gostima zahvalili na podršci. Podsetićemo, kompanija se na tržištu nalazi duže od 65 godina, a njen razvojni put prati vrlo zanimljiva priča. Naime, sve je počelo u Kruševcu, davne 1958. godine, kada su prva hrastova burad napunjena vinskim destilatom krenula na odležavanje i starenje. Proizvedeno je piće prirodnog, čarobnog ukusa i mirisa, najavljujući veliki bum.

Priča se da su “Rubinov” vinjak prvo probale kafanske meraklije u Prokuplju. A kada su prvi konzumenti počeli da se nadmeću u superlativima, hvaleći novi proizvod, stigla je i prva zvanična narudžbenica iz ovog grada: dva vagona vinjaka.

Šampioni kvaliteta

Vinjak je piće prepoznatljivog, prirodnog ukusa i mirisa, koje se proizvodi od grožđa destilacijom najkvalitetnijih vina i njihovim starenjem u hrastovoj buradi. Osim toga, kompanija “Rubin” može da se pohvali i mnogobrojnim nagradama koje su osvojili širom sveta, upravo promocijom svojih proizvoda, koji su proizvedeni u Srbiji. Vinjak je osvojio čak 99 zlatnih medalja, devet gran-prija, 43 puta bio je šampion različitih sajmova.

U Rimu je komisija za prirodna alkoholna pića međunarodne organizacije FAO dodelila “Rubinovom” vinjaku veliku zlatnu medalju, sa obrazloženjem “da ‘Rubinov’ vinjak doprinosi afirmaciji savremenog vinarstva i razvoju vinogradarske proizvodnje”.

Za litar 500 evra

Najkvalitetnija vrsta vinjaka pravi se od destilata starog više od 30 godina, koji se na svetskom tržištu prodaje za oko 500 evra po litru. Najmlađa kap tog vinjaka ima 22 godine, dok su najstarije zalihe stajale u hrastovoj buradi duže od 30 godina.

“Vitez” iz bureta

Davne 1978. godine, 20 godina od nastanka vinjaka, počela je proizvodnja “Rubinove” “petice”, proizvedene od vinskih destilata koji su u hrastovoj buradi starili najmanje pet godina. Zbog viteške kapice zvali su je “vitez” ili “rogonja”.

Kija Kockar

Elita na okupu

Prestižnom događaju, za koji se može reći da je spojio Srbiju sa svim ljubiteljima vinjaka, prisustvovali su i modni kreator Bata Spasojević, pevačica Gabrijela Pejčev, Kapetan Dragan, Snežana Borjan, Katarina Grujić, kao i pevačice Kija Kockar i Katarina Živković.

Aleksandra Prijović