Američki bokser Čarls Konvel napisao je pismo Patriku Deju, britanskom rivalu, koji je posle međusobnog okršaja u ponedeljak završio u komi, i u njemu izrazio veliko žaljenje zbog nesrećne situacije.

Konvel je nokautirao Deja u desetoj rundi, a usled zadobijenih udaraca britanski borac je odmah odvezen u bolnicu.

Tamo je podvrgnut operaciji mozga i od tad je u komi. Njegov trener Džo Higins istakao je da se 23-godišnji bokser bori za život, što je posebno teško palo Konvelu.

„Nikada mi nije bila namera da se ovo desi. Sve što sam ikada želeo je da pobedim. Da mogu da vratim vreme unazad, to bih i uradio. Niko ne zaslužuje da mu se ovo desi. Borbu vraćam unazad u glavi i razmišljam šta bi bilo da ti se ovo nikada nije dogodilo, kao i zašto ti se ovo dogodilo. Ne mogu da prestanem da razmišljam o tome. Molio sam se za tebe toliko puta, toliko puta sam plakao jer nisam ni mogao da zamislim kako bi se moja porodica i prijatelji osećali.

Vidim te gde god da odem i o tebi čujem samo najlepše stvari. Razmišljao sam da napustim boks, ali ne znam da li je to ono što bi ti želeo. Znam da si borac u srcu i odlučio sam da to ne uradim, već da se borim i da osvojim svetsku titulu jer je to ono što si ti želeo i to je ono što ja želim. Koristiću tebe kao motivaciju svakog dana i davaću sve od sebe svaki put kada zakoračim u ring.

Iskreno, Čarls Konvel“, napisao je Amerikanac.

U svetu profesionalnog boksa prethodnih meseci viđene su dve velike tragedije, pošto su od povreda zadobijenih u ringu preminuli Rus Maksim Dadašev i Argentinac Ugo Santiljan.

Izvor:
Vestionline, Sportklub

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime