PKS: Nova platforma za digitalnu transformaciju poslovanja

Vestionline
0
PKS

Oko 20 miliona preduzeća koje okupljaju evropske komore, članice Evrokomore, već od kraja ove godine moći će, ma u kojoj zemlji se nalazile, da koriste zajedničku panevropsku  uslugu – platformu za podršku digitalnoj transformaciji poslovanja, najavio je danas u Briselu Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Odbora za digitalizaciju Evrokomore.

Ovaj zajednički alat, Odbor za digitalizaciju Evrokomore, po rečima Čadeža, uspostaviće po uzoru na proizvod koji je kreirala Privredna komora Francuske i koji je trenutno u fazi testiranja.  Reč je o prvoj digitalnoj onlajn inteligentnoj platformi osmišljenoj da pomaže privrednicima i njihovim konsultantima za digitalizaciju u zajedničkom radu na digitalnoj transformaciji poslovanja.

Platforma je danas prvi put predstavljena u Briselu na sesiji „Digitalna Evropa“ kojom je predsedavao Čadež, u okviru skupa „Conecting European Chambers“ u organizaciji Evrokomore. Skup je bio posvećen povezivanju članica Evrokomore i razmeni najboljih komorskih praksi. Kako je najavio, uspostavljanje ove zajedničke usluge biće tema o kojoj  će stručnjaci za digitalizaciju evropskih komora razgovarati na sledećem sastanku koji će se održati u Beogradu.

Kada je reč o digitalnoj transformaciji privrede, Srbija se, prema rečima Čadeža, nalazi na nivou zemalja Centralne i Istočne Evrope. „Mnogi privrednici još nisu upoznati sa tim šta predstavlja digitalna transformacija i koliki je njen uticaj na produktivnost, proizvodnju, nabavku, prodaju i marketing“, rekao je predsednik PKS dodajući da digitalna transformacija suštinski menja model poslovanja, bez obzira na delatnost i veličinu kompanije, što predstavlja najveći izazov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here