Platini: Zadovoljan sam odlukom o Zvezdi i ne mogu da se mešam!

0

Mišel Platini
 

Legendarni fudbaler i prvi čovek UEFA Mišel Platini istakao je da je zadovoljan odlukama Komisije za finansijski fer-plej (CFCB) koja je pre neki dan izbacila Crvenu zvezdu iz Evrope.

To automatski znači da Platini neće biti ”tajno oružje” crveno-belih prilikom podnošenja eventualne žalbe, iako se takva infomacija pojavila posle razgovora prvog čoveka FSS Tomislava Karadžića sa Platinijem.

"Kao što znate, proces koji vodi CFCB je potpuno nezavisan, što znači da nikako ne mogu da se mešam ili intervenišem. Pratio sam rad CFCB i zadovoljan sam njihovim odlukama. Samo devet klubova se nije povinovalo pravilima finansijskog fer-pleja i, kada pogledate tu malu grupu klubova, svi su pristali na sankcije i potpisali poravnanje sa UEFA",  rekao je Platini i dodao:

"Niko od tih klubova se nije žalio, što je velika potvrda da su sankcije bile fer. Naš cilj nikada nije bio da isključujemo klubove iz takmičenja, već da im pomognemo da poprave svoju mogućnost da se takmiče na najvišem nivou i da budu finansijski održivi".

 

Podsetimo, Zvezda se još nije žalila na ovakvu odluku UEFA, a na današnjem UO biće poznato i da li će. Takođe, na ovoj sednici crveno-beli bi mogli da ostanu bez kompletnog rukovodstva koje je najavilo ostavke, a prema privim najavama na čelo kluba mogao bi da dođe biznismen Mirko Petrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here