youtube/ EPP
Hrvatski premijer Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da je vlada spremna da bivšoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović uredi kancelariju u državnoj rezidenciji u Zagrebu i da će je, ako to bude želela, “sa zadovoljstvom” primiti natrag u HDZ.

Kolinda Grabar-Kitarović ima pravo na kancelariju na teret državnog budžeta pošto joj 18. februara istekne petogodišnji mandat, navodi Hina.

U predsednički ured na Pantovčaku useliće se Zoran Milanović (SDP) koji ju je pobedio u drugom krugu izbora.

– Vlada ce prema zakonu osigurati odgovarajuci prostor predsednici Republike. Ako je odluka da to bude u Visokoj, mi smo spremni prilagoditi i urediti potrebne prostorije”, izjavio je Plenkovic novinarima u Minhenu.

Predsednik HDZ-a dodao je da su Grabar-Kitarović otvorena vrata za povratak u stranku iz koje se po zakonu morala ispisati kada je 2015. postala predsednica.

– To je na njoj. Kada god želi vrata su joj otvorena, sa zadovoljstvom – rekao je Plenković koji je u Minhenu učestvovao na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti.

Kako primećuje portal Index, reč je, ironično, o zgradi u koju se Kolinda obećavala preseliti kad je postala predsednica, ali to obećanje nije ispunila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here