EPA/Martin Divisek
Premijer Hrvatske Andrej Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da su rezultati izbora u Srbiji odraz realnosti i izrazio žaljenje što predstavnik hrvatske manjine nije izborio novi mandat u parlamentu.

– Meni je izuzetno žao što Demokratski savez Hrvata u Vojvodini nije ponovo osvojio mandat, to je ono što me brine. Dali smo snažnu podršku Tomislavu Žigmanovu, ali to se ovaj put nije dogodilo i to je loše – ocenio je Plenković u izjavi novinarima u Zagrebu.

On je kazao da to za Hravtsku znači da treba da radi sa Srbijom na onome što je bilateralnim sporazumom dogovoreno još pre 20 godina, odnosno da se hrvatskoj manjini garantuje mandat u skupštini Srbije.

„Mi nastavljamo da vodimo dijalog usmeren na rešavanje otvorenih pitanja“, dodao je premijer Hrvatske.

Plenković nije želeo da komentariše to što su sinoć u izbornom štabu Srpske napredne stranke uz Aleksandra Vučiča bili politički predstavnici iz BiH i Crne Gore, Milorad Dodik i Andrija Mandić, rekavši da to oni treba da tumače.

4 COMMENTS

  1. Kad vi vratite Srbe na svoja ognjista kad im vratite oduzeto kad im date prava kao sto Hrvati imaju u Srbiji kad budete prestali da se mesate u politiku Stbije onda ce verovatno Hrvacka manjina mozda uspeti vise.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here