Po potrebi i u vatru skače!

0

Saša Zdravković (36), otac troje dece iz Ucvila, u slobodno vreme i, naravno, kada je uzbuna i potreba, oblači specijalno odelo, stavlja šlem na glavu i postaje – vatrogasac!
– Od januara 2012. godine priključio sam se kao dobrovoljac vatrogasnoj jedinici Pegaz u Ucvilu. Ovo radim iz hobija i imao sam razne intervencije, a najveća do sada i ujedno najopasnija bila je ona kada je gorela velika garaža u Oberbirenu i kada je mobilisano 60 vatrogasaca. Opasno je bilo zato jer je puno kuća u neposrednoj blizini, a garaža puna ulja, kanistera s benzinom, boca s gasom, znači moglo je sve da odleti u vazduh – priča nam naš sagovornik.
Zdravković je dobio pejdžer koji ima kod sebe i na poslu i kada je slobodan.
– Ako je veći požar ili saobraćajna nesreća, krećem odmah. Otprilike sam tri puta godišnje dežuran vikendom i tada ne smem da idem nigde iz Ucvila. Sledeće godine u februaru trebalo bi da završim vatrogasnu podoficirsku školu, koju finansira opština – kaže ovaj plemeniti čovek.
Saša se bavi i planinarenjem.
– Obožavam to, a recimo samo na planini Sentis (2.502 m) bio sam bezbroj puta. Tako da je lepo biti i vatrogasac i planinar. I jedno i drugo podiže adrenalin, a to volim – kroz osmeh zaključuje Zdravković, koji inače radi kao prodavac kamp-prikolica u firmi "Wohnnjagen Weber".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here