U drugoj utakmici Prve grupe u drugom krugu na Svetskom prvenstvu u Japanu Srbija pobedila sa 29:28 (19:17).

Naše rukometašice su postigle i drugu pobedu u drugom krugu. Posle Južne Koreje savladana je i Nemačka, a još jedan uspeh daje im nadu da će se i pobedom u sredu protiv Danske (10 časova) domoći i polufinala u zavisnosti od raspleta na ostalim mečevima. O tom potom…

Naše su i na početku drugog poluvremena imale dva gola prednosti (20:18), ali su Nemice s tri uzastopna pogotka preokrenule rezultat u svoju korist (21:20). Od tada su im naše bile za petama. Srećom protivnik nije uspeo da stekne i dva gola zalihe, a naše su dvaput izjednačile.

U raspletu drame Risovićeva je pri 28:28 odbranila udarac s krila. U poslednjem napadu naših selektor Obradović je uzeo tajm-aut da smisli najbolje rešenje. Lavko je krenula kroz nemačku odbranu, a prekršaj nad njom je bio za sedmerac. Odgovornost je prihvatila Liščevićeva. Bila je neumoljiva.

Srbija: Risović , Tomašević , Radosavljević 1, Trifunović 2 , Števin, Lavko 5, Nikolić 3, Janjušević, Kojić, Pop-Lazić 4, Radojević 1 , Obradović 1, Jovović, Stoiljković 3, Liščević 2, Cvijić 7. Selektor: Obradović.

Nemačka: Benke 5, Behrend, Berger 5, Bolk 2, Ekerle, Grijsels, Grosman, Lauenrot 4, Minevskaja 6, Naidzinavičus 3, Roh, Šmelcer, Šulce, Štole 2, Vajgel 1, Žoke. Selektor: Grener.

Nedelja

Srbija – Južna Koreja 36:33

Nemačka – Holandija 25:23

Norveška – Danska 22:19

Ponedeljak

Srbija – Nemačka 29:28

Južna Koreja – Norveška

Danska – Holandija

Tabela Prve grupe: Nemačka 5, Holandija 4, Norveška 4, Srbija 4, Južna Koreja 2, Danska 1.

Sreda

Srbija – Danska (10)

Norveška – Nemačka

Južna Koreja – Holandija

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here