MN Press
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su rezultatom 3:2 pobedili TSC u poslednjem meču jesenjeg dela sezone.

Fantastičnu utakmicu smo mogli da gledamo u 21. kolu Linglong Superlige Srbije, a svedoci smo pobede Crvene zvezde uz čak pet postignutih pogodaka.

Naravno, nije Zvezda postigla svih pet, nešto je uradio i TSC, a beogradski crveno-beli su pobedili rezultatom 3:2 pred odlazak na pauzu pred prolećni deo sezone.

Tim iz Bačke Topole je fantastično počeo utakmicu, otvoreno i agresivno i već u 2. minutu su imali opasan napad, ali do vođstva dolaze “tek” pet minuta kasnije preko Banjca.

Ko bi rekao da će Zvezda gubiti već u 7. minutu? Odmah je Zvezda napala u narednom napadu, ali se TSC lepo odbranio zahvaljujući Leandru, da bi u 14. minutu Zvezda došla do izjednačenja preko Mirka Ivanića.

Nije dugo trajalo ovo Zvezdino vođstvo, a već je stigao novi šok. Ovoga puta je Mihajlo Banjac bio u ulozi asistenta, a ne strelca i pronašao je Stanojlovića koji je pogađa mrežu Crvene zvezde i 2:1 stoji na semaforu u korist TSC–a.

Trebalo je Zvezdi malo vremena da se konsoliduje, a u međuvremenu je i Petrović izašao zbog povrede, da bi nedugo potom usledio i prvi žuti karton koji je zaradio Leandro.

Milan Pavkov u 32. minutu donosi novu dramu pogotkom za izjednačenje i nagoveštava dosta bolje minute za izabranike Dejana Stankovića koji na poluvreme odlaze u egalu, 2:2.

Drugo poluvreme je, nažalost, počelo povredom napadača TSC–a Stanojlovića, a prvu veliku priliku imali su upravo domaći igrači preko Stojkovića, ali je lopta otišla preko gola.

Ubrzo stiže kazna Milan Pavkov je bio na pravom mestu u pravo vreme za prvo vođstvo Crvene zvezde, kada je z 55. minutu odbitak posle Ivanićevog promašaja “ugurao” u gol.

Nije bilo mnogo akcije u narednih dvadesetak minuta, Zapretila je Zvezda preko Ivanića, ali je Filipović odlično reagovao, pa je TSC pokušao iz prekida da učini nešto više, ali rezultat se nije menjao.

U 85. minutu smo videli odličnu akciju crveno-belih, sjajnu asistenciju Ivanića i ogroman promašaj Rišaira Živkovića. Međutim, on je uhvaćen u ofsajdu, tako da sve i da je bilo gola on ne bi bio važeći.

Do kraja meča se rezultat nije menjao, Crvena zvezda je rezultatom 3:2 pobedila TSC i pobedom završila jesenji deo šampionata, čime je smanjena razlika za Partizanom na samo 2 boda.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here