Vesti

Policija Zapadne Australije uhapsila je 39-godišnjeg muškarca iz Kvinslenda, koji je uspeo da pobegne iz karantinskog hotela u Pertu. I to – kroz prozor?!

Izvesni Trevis Džej Majls izabrao je izuzetno riskantan način da zbriše napolje, pošto je uvezao svu posteljinu koju je našao u sobi i iskoristio je kao uže niz koje se u toku noći spustio s petog sprata.

Majls je stigao u Pert letom iz Brizbejna u ponedeljak popodne i kod sebe nije imao popunjenu G2G propusnicu, koja je obavezna za ulazak u Zapadnu Australiju iz drugih država i teritorija. Iako je na aerodromu popunio ovaj dokument, njegov zahtev nije uvažen pod obrazloženjem da “ne ispunjava uslove za ulazak”.

Majls je zatim prevezen u karantinski hotel u naselju Rivervejl, gde je trebalo samo da prenoći, a da ujutro bude ukrcan na prvi let nazad za Kvinslend. Međutim, ekspresna povratna karta mu se izgleda nije dopala, pa se odlučio za bekstvo koje je izveo oko 45 minuta posle ponoći. Ali, policija je ubrzo primetila njegov nestanak i osam sati kasnije je pronađen u naselju Maunt Louli.

Po kratkom postupku Trevis Majls je izveden na saslušanje pred sudijom Magistratskog suda i to audio linkom iz policijske stanice. Protiv njega je podignuta krivična optužnica i odležaće 14 dana u ćeliji, kako bi odradio svoj karantinski period pre nego što bude uživo izveden pred sudiju.

I da ne zaboravimo: Majls je u stanici policije testiran na kovid i – bio je negativan…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here