Podgorički sud odbio ponudu Kneževića da svedoči

0

Ratko Knežević

On je podgoričkim "Vijestima“ rekao da je predlog odbijen zbog "nepostojanja mogućnosti za neposredno saslušanje glavnog svedoka“ objasnivši da istražni sudija ne može obaviti neposredno ispitivanje svedoka u drugoj državi, ali da to mogu uraditi tužioci, zahvaljujući sporazumu između dva tužilaštva.

 

Dujović je kazao da je mogućnost da se izjava Kneževića uzme i putem video linka takođe otpala, jer se u tom slučaju više ne radi o neposrednom saslušanju koje je neophodno u ovom slučaju.

 

Knežević je tom listu rekao da nije dobio obaveštenje od Višeg suda da neće biti saslušan, ali da ga ta odluka ne čudi.

 

"Ovo me ne iznenađuje, crnogorsko sudstvo je upregnuto u očuvanje statusa kvo Đukanovićevog režima. Bila je, dakle, potrebna samo politička volja. Kako nje nema u Crnoj Gori, zemlji gde je vodeći mafijaš šef Vlade, onda treba čekati političke promene da bi se moglo krenuti u prave istrage", rekao je Knežević.

 

Knežević je 15. oktobra prošle godine dao iskaz Specijalnom tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala u Beogradu u vezi sa saznanjima koja ima o švercu cigareta u Srbiji u periodu od 1995. do 1997, kao i o pojedinim ubistvima, a dan kasnije je svedočio i pred Županijskim sudom Zagreba u vezi sa ubistvom urednika hrvatskog nedeljnika "Nacional“ Ive Pukanića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here