A. Čukić
Vojislav Šešelj

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj potvrdio je da je podignuta haška optužnica protiv njegovog oca i lidera radikala Vojislava Šešelja, kao i još četvoro funkcionera stranke.

Aleksandar Šešelj je naveo da je, pored Vojislava Šešelja, haška optužnica podignuta i protiv Miljana Damjanovića, Ljiljane i Ognjena Mihajlovića i Miroljuba Ignjatovića. Optužnicu je podigao Međunarodni rezidualni mehanizam u Hagu, naslednik Haškog tribunala.

– Tačno je da je optužnica podignuta. Reč je o novoj optužnici za nepoštovanje suda. To je izmišljeno delo koje je Haški tribunal sam sebi dao za pravo da uvede kao krivično delo i to znači da šta god oni procene da je nepoštovanje suda mogu da optuže nekoga – rekao je Aleksandar Šešelj.

Naveo je da je nova optužnica podignuta jer su radikali objavljivali knjige i druge štampane materijale, kao i video i audio materijale koji razotkrivaju na koji način su u Haškom tribunali svedoci optužbe bili, kako je rekao, instruirani i potkupljeni da svedoče protiv Vojislava Šešelja u njegovom osnovnom predmetu.

4 COMMENTS

  1. Значи Шешељ улази у српски парламент на изборима :))))) нису могли да му дају већу рекламу у Србији

  2. Da budemo jasni svi Srbi su u Hagu osudjeni,ako Seselj nije osudjen onda znaci samo jedno;Covjek nije Srbin;

  3. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here