Foto: EPA/ KIYOSHI OTA
Novak Đoković Džon Milman

Australijski teniser Džon Milman nije saglasan sa mišljenjem da nevakcinisani igrači ne mogu da nastupe na prvom grend slemu sezone u Melburnu i smatra da i oni moraju da dobiju šansu da se takmiče.

Poslednjih nedelja jedna od glavnih svetskih teniskih tema jesta da li se Novak Đoković vakcinisao, kao i pitanje nastupa nevakcinisanih igrača na Australijen openu u januaru. Veliku pažnju izazvao je i premijer Viktorije Denijel Endruz koji je rekao da to neće biti slučaj.

Sa druge strane, Novak Đoković, ima podršku premijera Australije Skota Morisona i australijskih ministara, ali se ipak Endruz tu najviše pita.

Takođe, njegov sunarodnik Džon Milman se vakcinisao i nema problema sa vakcinacijom, ali smatra i da nevakcinisani moraju da dobiju šansu.

– Ne želim da igrači zbog toga izgube šansu da igraju na Australijan openu. Nevakcinisani moraju da dobiju šansu, a lepo je što za vakcinisane nema problema. ATP nije doneo odluku o obaveznoj vakcninaciji tenisera i tako nešto trenutno ne postoji, ali ne žele da stanu na put vladama i lokalnim vlastima bilo gde po ovom pitanju. Trenutno je vakcinisano oko 70% tenisera i veliki broj njih je iz Top 100. Očekujem da najbolji igrači dođu ovde i igraju. Ne mogu da govorim u njihovo ime, ali znam da će najbolji teniseri doći ovde i ako se ne vakcinišu i da će biti 14 dana u karantinu. Nije idealno, prošao sam to. Teško je posle 14 dana karantina naći svoju igru. Ovo je grend slem. Ovo se ne igra svaki dan – rekao je Milman.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here