Lična arhiva
POZIV NA TOLERANCIJU: Učesnici skupa u Hildenu

U organizaciji Jugoslovensko-nemačkog društva iz Hildena i ove godine je održano veče poezije i proze Lirska jesen, na kome su svoje radove predstavili između ostalih Vladislav Radak iz Beograda, Ljubiša Simić i Zagorka Bunthornsade iz Frankfurta, Nikola Ćećez iz Dortmunda, Zaira Aminova iz Menhengladbaha, Tim Saub, Petra Bork i Ralf Rolike iz Diseldorfa, Verner Stamajohan i Vulf Nol.

Konzul Dragan Popović prisustvovao je ovoj večeri na kojoj je predstavljena nova dvojezična antologija “Jedna zvezda na nebeskom svodu”.

– U ovoj antologiji je zastupljeno 86 internacionalnih autora na 536 stranica, a neki od njih su čitali svoje pesme i pripovetke radoznaloj publici – ističe Dragica Šreder, pesnikinja, prevodilac i predsednica društva Hilden.

Dragica Šreder

Prema njenim rečima autori, koji su se predstavili su vredna prethodnica na polju razumevanja i saradnje među različitim nacionalnostima i kulturama.

– U jednom multinacionalnom društvu je najvažnije da se ljudi različitog kulturnog porekla međusobno razumeju i jedni od drugih uče. To je najbolji pu da se pobede neprijateljstva i mržnje, a da se neguju ljubav, tolerantnost i razumevanje među narodima, gde književnost igra bitnu ulogu – naglasila je Šrederova.

Ljubiša Simić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here