Printscreen/Youtube
Nikola Asanović

Crnogorski automobilista, 28-godišnji Nikola Asanović poginuo je u teškom saobraćajnom udesu na putu Cetinje-Budva vozeći motocikl.

Crnogorski mediji otkrili su da su u tragičnom udesu učestvovali motocikl marke “BMW” i dva automobila “Audi A3”, a jedna osoba prevezana je sa lakšim telesnim povredama u cetinjsku bolnicu.

Iz AP Sport Pljevlja čiji je Asanović bio član, odmah su se oglasili i saopštili da će se trka na stazi Dajevića han-Rudnica zvati po imenu tragično nastradalog mladog vozača.

Asanović je pre samo dve nedelje postavio rekord pljevaljske staze na kojoj se održavala trka za šampionat Cenralno evropske zone.

Mladi vozač pripremao se za trke u Buzetu, Šavniku i Dubrovniku. Asanoviće dostojo nasledio oca Gorana i brata Miloiša kosii su ranije bili šampioni domaćih i međunardonih takmičenja.

Nikola Asanović bio je višestruki prvak Crne Gore i rekorder nekoliko staza.

“Tragedija, užas, ogromna nesreća za porodicu Asanović, za sve ljubitelje sporta, poklonike automobilizma i za naš klub u koji je uložio sebe. Ne znam šta da kažem, njegovim odlaskom otišao je i deo nas”, sa bolom se obratio predsednik AMSK AP Sport Mirhad Plakalo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here