Tanjug/AP
Košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaš Srbije Dejan Davidovac izjavio je nakon utakmice sa Kanadom, da je selekcija Srbije pokazala da je najbolji tim na prvenstvu.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Manili pobedila selekciju Kanade rezultatom 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23).

“Još nisam svestan. Šta da kažem, drago mi je zbog toga. Svi smo dali sve od sebe da budemo tu gde smo danas. Moramo da se spremimo za sledeću utakmicu i mislim da smo pokazali da, možda na papiru nismo najjači tim ali smo pokazali da smo najbolji”, rekao je Davidovac.

Dodao je da u ovom trenutku nije važno sa kim će Srbija igrati u finalu.

“Daćemo sve od sebe svakako. U ovoj fazi su sve ekipe ozbiljne”, konstatovao je Davidovac.

Ognjen Dobrić je ponovo bio sjajan u odbrani i napadu. Bio je fantastičan u igri jedan na jedan protiv Šaj Gildžes-Aleksandera u odbrani, dok je u napadu dobio prostora i postigao 16 poena.

“Verovali smo u ovo, borili smo se od prve utakmice. Nije još kraj, ostala nam je još jedna utakmica i tu ćemo sigurno dati sve od sebe, nadam se da će to biti dovoljno za svetsko zlato”, istakao je Dobrić.

Dobrić je otkrio i šta im je Pešić rekao pre početka utakmice.

“Bubnite ih prvi, nemojte da čekate. Udarite prvi da vas oni ne udare prvi”, izjavio je Dobrić i ponovio odgovor Davidovca po pitanju narednog rivala.

“Ne biramo. Ko god da dođe u finale biće tuče”, zaključio je Dobrić.

Srbija će u finalu za titulu igrati protiv boljeg iz meča između Sjedinjenih Država i Nemačke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here