Pokloni čekaju i odsutnu decu

0

Paketići su bili podeljeni povodom, našeg najradosnijeg praznika. Kao i uvek, deca su bila najradosnija i sa nestrpljenjem su čekali da stigne Božić Bata. Došao je Savo Jović iz Labučke, kod Lopara, podelio paketiće, a na kraju se slikao sa decom, njihovim majkama i sa upravom kluba.

ZA USPOMENU: Božić Bata sa decom i roditeljima

 

Mnogo dece je bilo odsutno, ali su paketići ostali na sigurnom – u prostorijama kluba – pa će ih roditelji uzeti prilikom posete klubu. Posle podela paketića, deca su sa roditeljima još dugo ostala u klubu. Dok su roditelji ćaskali uz piće, mališani su otvorili paketiće, tražeći u njima omiljene igračke i slatkiše.

BOŽIĆ BATA SA MAJKAMA: Nada, Slavica, Ljiljana i Slađana

 

 

– Sva deca su željno čekala ovaj dan, kad dolazi Božić Bata. Ovo je za mene najradosniji dan. Božić Bata je imao veliku belu bradu i brkove, a u znak zahvalnosti za brojne darove koje nam je dao, mi smo mu pevali i recitovali pesme o Božiću – kaže Katarina Stjepanović, rodom iz Zvornika.

Katarina Stjepanović, Rajana Juroš i Bjanka Savanović

 

 

Među roditeljima bio je prisutan i član uprave ovog kluba Novica Maksimović rodom iz Milića, kod Zvornika.

Član uprave Novica Maksimović

– U Švajcarsku sam došao pre 20 godina i živim u Herbruku, blizu Altštetena. Odskora sam član uprave ovog kluba, a inače imam dva sina Stefana – Nemanju (17) koji uči u Roršahu za programera i Miloša (10) koji ide još u osnovnu školu – kaže novica, inače redovni čitalac "Vesti".

 

 

– Milina je gledati kako su naše klupske prostorije pune decom, koja su zaista zaslužila poklone. Mi za njih živimo i radimo i lepo ih je čuti kako pričaju na srpskom jeziku. Zato i postoji ovaj klub. Oni se tu druže, igraju u folkloru, stoni tenis, bilijar i organizuju žurke.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here