Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski jedan je od najtraženijih pikova na predstojećem NBA draftu, što dodatno potvrđuje i nekadašnji potpredsednik Memfisa Džon Holindžer koji tvrdi da će on biti biran sa visoke pozicije u prvoj rundi. 

Tako „Atletik“ prenosi analizu u kojoj se priča upravo o srpsko igraču kao jednom od najzanimljivijih na predstojećem NBA draftu (18. novembra).

Novosađaninu, rođenom u Beogradu, košarkaški stasalom u Atini, predviđa se mesto od desetog do 20. pika. Ne bi mu kruna pala s glave ni da završi negde niže u prvoj rundi, kao što postoji šansa i da skoči više od ovih očekivanja.

Prema analizi Holidžera, Pokuševski je po potencijalu 13. najbolji igrač na ovom draftu, gde se posebno ističe da je „jedan od najneobičnijih od svih talenata, mršavi, 214 santimetara visoki igrač koji šutira trojke iz trka, ima sposobnost driblinga, dodavanja, presacanja lopti.“ Osamnaestogodišnji Aleksej će biti najmlađi igrač na ovom draftu, što mu dodatno ide u prilog, kao i činjenica da trenutni nedostatak snage barem neće biti problem nadoknaditi u NBA ligi.

Ipak, analitičar „Atletika“ ne smatra da će Pokuševski biti tako visoko biran. Vrlo je zanimljiv razlog koji ima dozu insajderskih informacija.

– Glasina je da je jedan tim obećao Pokuševskom da će biti biran u prvoj rundi i da zato nije išao na draft treninge“, počeo je Holindžer. „Ulje na vatru dodaju dva podatka: 1) Agent Pokuševskog, Džejson Ren, radio je u Oklahomi Siti; 2) Tanderi su poznati u ligi kao tim koji obećava njihovim pikovima da će biti birani i sklanjaju ih sa treninga i drugih događaja gde ih javnost vidi.

Ipak, Oklahoma Siti na narednom draftu bira tek 25, gde ni Holindžer ne vidi Pokuševskog. Mnogo radije ga „stavlja“ kao 18. pika gde bira Dalas koji, kao što je više nego očigledno, često pokušava sa internacionalcima. Sa druge strane, Oklahoma Siti bi morala da trejduje neke sa gomile svojih pikova koje je dobijala iz prethodnih trejdova, da bi napredovala na ovom draftu i došla do Pokuševskog.

– Vidim ga najviše kao 14. pika, gde bira Boston.

Teško da će postojati draft sa većim nagađanjima i nepoznanicama od ovog koji je pred nama. Biseri svetske košarke nisu imali priliku da završe sezonu, velika većina njih nije igrala još od marta… Zato i ovo uzmite sa rezervom. Ali, i barem idejom šta se „priča“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here