Pola miliona dolara za zbirku stripova

0

Strip sa Miki Mausom nije na prodaju, ali zato prodaje izdanja Supermena, Betmena i Fleša: Džon Vajs i deo njegove kolekcije stripove
 

Direktor osiguravajuće kuće Džon Vajs odlučio je da proda zbirku stripova koje je sakupljao od 80-tih godina, kada je već izgradio karijeru i mogao sebi da priušti prikupljanje omiljene zabave iz detinjstva.

 

"Mislim da je dobro vreme za tržište, dobro vreme za mene u 62. godini", rekao je Vajs koji živi u Kentakiju.

 

Neki od stripova ponuđenih na aukciji u vreme izlaženja 30-tih i 40-tih godina prodavani su za 10 centi, a sada vrede i po više stotina hiljada dolara. Vajs na internet aukciji prodaje 175 stripova za koje je već ponuđeno oko pola miliona doalra. Aukcija se završava u utorak.

 

Među ponuđenim izdanjima je i prvi broj Fleša iz 1940. u kome student Džek Gerik dobija superljudske moći pošto udahne isparavanja posle nezgode u laboratoriji.

 

"Ovaj primerak je u neverovatno dobrom stanju i to je druga najbolja kopija za koju se zna da postoji", rekao je stručnjak za stripove Vinsent Zurzolo koji je vlasnik ”ComicConnect.com”, aukcijske kuće koja prodaje Vajsovu kolekciju.

 

Vajs je počeo da sakuplja stripove u 12. godini, a prvu svoju zbirku prodao kao mladić da bi mogao da kupi auto. Ponovo je počeo da ih sakuplja kasnije u životu i od tada redovno posećuje konveciju o stripovima u San Dijegu gde je kupio i drugu kuću.

 

On je rekao da se nada da će od prodaje zbirke sada mnoći da kupi novu kuću u San Dijegu i da finansira školovanje svojih sedam unuka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here