EPA/Olivier Hoslet
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da Evropska unija računa na to da će Kina izvršiti prirtisak na Rusiju da prekine rat protiv Ukrajine.

– Računamo na to da će Kina iskoristiti sav svoj uticaj na Rusiju da okonča ruski agresivni rat protiv Ukrajine – rekla je fon der Lajen posle susreta sa predsednikom Kine Si Đinpingom i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati, preneo je Rojters.

– Predsednik Si je igrao važnu ulogu u deeskalaciji neodgovornih nuklearnih pretnji Rusije i uverena sam da će predsednik Si nastaviti to da čini u kontekstu tekućih nuklearnih pretnji Rusije – dodala je ona.

Fon der Lajen je kazala da bi Kina mogla da ograniči “neodgovorno širenje” iranskih raketa i dronova i ponovila pozive na prekid vatre u sukobu između Izraela i Hamasa.

– Verujemo da Kina može da igra važnu ulogu u ograničavanju neodgovornog širenja iranskih balističkih projektila i dronova – rekla je ona novinarima posle susreta sa Sijem.

Fon der Lajen je naglasila da EU ne može da apsorbuje prekomernu proizvodnju kineske industrijske robe koja preplavljuje njeno tržište.

Ona je dodala da je pozvala Sija da preduzme korake za rešavanje pitanja prevelikih kapaciteta.

“Kina koja igra pošteno je dobra za sve nas”, istakla je Fon der Lajen.

Fon der Lajen se susrela sa predsednikom Kine Si Đinpingom i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati. Si je u nedelju, stigao u Francusku na svoje prvo putovanje u Evropu od 2019. godine.

3 COMMENTS

  1. Madame Ursula fon der Layen bi mogla utjecati za okoncanje rata u Ukrajini
    Kod predsjednika Zelenskog. Ovako to lici na narodnu poslovicu: sto se babi snilo,
    to se babi htilo!

  2. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here