Policija nema ni za baterije!

0

Mali budžet: Policija nedostaju najjednostavnija pomagala
 

Prema rečima šefa Sindikata policije Hermana Grajlingera policajcima, zbog malog budžeta, već nedostaju najjednostavnija pomagala, kao što su mobilne bankomat kase, cevčice za alkotest, pa i baterijske lampe.

On je istakao da su, zbog mera štednje, ukinute nabavke pojedinih delova opreme, koje su bile u korist građana, kao što su mogućnost da vozači plate kaznu karticom.

Grajlinger ukazuje da se štedi i kod servisa komunikacije sa građanima i da policija može samo uz sakriveni broj komunicirati sa građanima, što onemogućuje povratni poziv. Dalje se štedi na uređajima za merenje profila guma i cevčicama za alkomate.
Istovremeno on objašnjava da ima i pozitivnih stvari, navodeći da je od leta nabavljeno 3.000 od ukupno 6.000 naručenih pancira.

Austrijska vojska, kako su ranije pisali mediji, našla se, zbog mera štednje, pred pitanjem da li može da obavlja sve zadatke, jer nedostaje gorivo za teretna vozila, pa je bilo već slučajeva da su odlagane vežbe van kasarni. Štednja dovodi i u pitanje pomoć građanima u elementarnim nepogodama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here