Političari kriju imovinu jer im supruge prete razvodom

0

 

Od Agencije sedam funkcionera već zatražilo da im se omogući da zadrže dve fotelje

 

 

Prvi izveštaj Agencije pokazuje da čak pet odsto najviših funkcionera nije podnelo izveštaje o imovini.

 

Povodom zabrane sedenja u više funkcionerskih fotelja, koje političari posebno vole, atmosfera je bila još napetija iako Agencija još ništa nije odlučila o mogućim izuzecima.

 

Do sada je sedam funkcionera tražilo od Agencije da se i pre roka, što je po zakonu kraj marta, izjasni i omogući im da zadrže više funkcija.

 

U Agenciji za nisu hteli da otkriju imena ovih funkcionera, ali je rečeno da su svi obavešteni da treba da pročitaju zakon i da odluče do 1. aprila kao i da prate stavove Agencije o tom pitanju.

 

Radmila Vasić, član Odbora Agencije, izjavila je da će Odbor sledeće srede razmatrati pitanja pravnih nejasnoća, prenosi beogradski list "Blic".

 

Iza nejasnoća se krije, recimo, čak 53 poslanika Skupštine Vojvodine koji imaju bar još jednu, a neki i po tri-četiri, pa i više funkcija, pojedini ministri, kao i poslanici republičkog parlamenta.

 

Među poznatijima je, recimo, slučaj gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme koji je istovremeno i poslanik, dakle u zakonom zabranjenoj poziciji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here