YT Printscreen

Poljska je ponovo pokrenula operaciju potrage za eventualnim delovima objekta za koji se sumnja da je ruska raketa, a koji je, kako se tvrdi, juče narušio vazdušni prostor zemlje, saopštila je Operativna komanda poljske vojske na društvenoj mreži X.

Cilj potrage je da se definitivno potvrdi da na poljskoj teritoriji nema nijednog dela tog projektila pošto su poljski vojni zvaničnici izvestili juče da je neidentifikovani objekat, za koji se pretpostavlja da je ruska raketa, u roku od tri minuta od ulaska iz pravca Ukrajine, napustio vazdušni prostor Poljske.

Potraga, koja je bila pauzirana preko noći, trajaće do 19 časova večeras.

U potrazi područja kod jugoistočnog poljskog grada Zamošća učestvovalo je oko 480 vojnika, saopštila je poljska vojska, prenosi Rojters.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da je uručilo protestnu notu otpravniku poslova ambasade Rusije u Varšavi Andreju Ordašu zbog incidenta sa ruskom raketom, u kojoj se od Moskve traži da objasni narušavanje vazdušnog prostora Poljske.

U odgovoru na protestnu notu, Ordaš je izjavio da mu nisu predočeni nikakvi dokazi, već samo neosnovane optužbe da je raketa koja je preletela teritoriju Poljske ruska.

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske saopštila je ranije u petak da je neidentifikovani leteći objekat iz Ukrajine ušao u vazdušni prostor te zemlje, a poljski predsednik Andžej Duda sazvao je zbog toga hitan sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here