commons.wikimedia
Poljski F-16C

Operativna komanda vazduhoplovnih snaga Poljske saopštila je da je poljska avijacija podignuta u vazduh zbog “intenzivnih” aktivnosti Rusije. Nešto kasnije komanda je prenela da su poljske letelice vraćene na aerodrome.

“Poljski i saveznički avioni lete poljskim vazdušnim prostorom, što može biti povezano sa povećanim nivoom buke, posebno u jugoistočnom delu zemlje”, navodi se u saopštenju komande na društvenim mrežama.

Kako je precizirano, tokom noći je registrovana „intenzivna aktivnost dalekometne avijacije Ruske Federacije, povezana sa raketnim napadima na ukrajinske objekte“.

S tim u vezi, komanda je dodala da su pokrenute sve procedure u cilju osiguravanja bezbednosti poljskog vazdušnog prostora, kao i da se situacija prati.

Kasnije je saopšteno da su „završene akcije vojne avijacije u poljskom vazdušnom prostoru usled smanjenja nivoa pretnje od raketnih napada ruske avijacije“.

Inače, nije prvi put da je Poljska podiže avijaciju u vazduh zbog navodnih „ruskih aktivnosti“.
Ruska strana je više puta saopštavala da se svi letovi ruskih aviona izvode strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

1 COMMENT

  1. Malo podigli avioncice, pa ce da ih opet spustye. I? Neki problem? Pocetak ah tako zeljenog rata? Ne. Nista od toga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here