Bilo bi zgodno kad bi svako mleko za telo, krema protiv celulita i slična „čuda u malim pakovanjima“ dolazila sa datumom koji jasno označava do kada možete bezbedno da ih koristite, ali to nije uvek slučaj.

Generalno, smatra se da je ovaj tip kozmetičkih preparata bezbedan za upotrebu tri godine od dana proizvodnje, ukoliko je pakovanje neotvoreno. Ali, kad kupite nešto vi ne možete da znate koliko dugo je mleko za telo, na primer, stajalo u nekakvom magacinu, u toj prodavnici recimo, ili u nekom fabričkom skladištu.

Zato nije loše da svaki put kad otvorite novo mleko za telo proverite miris i teksturu. Ukoliko je miris „sumnjiv“, proizvod se „razvodnio“, ili imate utisak da su se sastojci „razdvojili“, pa možete da primetite recimo providnu vodicu oko mleka koje istisnete na dlan, nije dobra ideja da proizvod samo promućkate i nastavite da ga koristite, piše WebMD.

Takođe, trebalo bi da znate da određeni proizvodi kao što su recimo oni za zaštitu od sunca, ili kreme za negu lica koji pružaju i UV zaštitu, sadrže sastojke koji mogu da oskidiraju posle nekog

Proizvodi koji sadrže titanijum dioksid ili cink oksid, na primer, praktično počinju da se „kvare“ onog trenutka kad dođu u dodir sa vazduhom, odnosno čim ih otvorite.

Njihov rok trajanja je zato mnogo kraći, pa iako možda nećete dobiti alergiju ili napraviti ozbiljan problem sa kožom, ne možete računati na visok stepen zaštite ako koristite proizvod koji stoji otvoren mesecima, ili čak od prošlog leta recimo.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime