Pomogli sirotinji iz otadžbine

0

– Do početka oktobra na konto našeg udruženja uplaćeno je 36.000 CHF. Pored brojnih donatora iz redova našeg udruženja svojim prilozima akciji su pomogle švajcarske firme Specogna Holding AG iz Klotena, firma Pichler AG iz Ciriha, preduzetnici Jovica Stoilković, rodom iz Vranja, i Zoran Nešić iz Rekovca, kao i mnogi drugi ljudi dobre volje, poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

Udruženje se odlučilo da finansijski pomogne najugroženije familije na prostoru opština Prnjavor i Doboj.

U saradnji sa Crvenim krstom iz ova dva grada, određeno je po osam najugroženijih porodica sa područja ovih opština.

U ime udruženja Prnjavorčana pomoć je uručio predstavnik Desimir Kitić. On je u pratnji predstavnika Crvenog krsta, opštinskih vlasti i lokalne TV K3 obišao ove familije i lično im uručio pomoć. Pored pomoći navedenim familijama udruženje je uplatilo i iznos od 3.091 KM na račun Crvenog krsta Prnjavor, a na ime akcije "Pomozite da pomognemo!" – ističe predsednik udruženja Radenko Simić i dodaje:

– Posebno želim da pomenem članove našeg udruženja Desimira Kitića, koji je sa svojom porodicom uplatio pozamašnu sumu novaca, Duška Drinića, Peru Bojanovića, Dragana Gajića, bez kojih ova naša akcija ne bi ovako bila uspešna.

Udruženje Prnjavorčana će i dalje nastaviti sa humanitarnim radom i pomaganjem najugroženijim licima, ne samo u Republici Srpskoj već svuda gde to bude potrebno pa pozivaju ljude dobre volje da im se u tome pridruže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here