Pomozite Solidarnost sa Kosovom

0

Na gradilištu sirišta: Ivana i radnici

Ovih dana, humanitarci Ivana i Arno u ulozi inspektora obišli su gradilište, proveravajući svaki detalj do u tančine.

 

– Zadovoljni smo. Gradnja nove zgrade privedena je kraju – komentarišu.

Direktorka Narodne kuhinje Svetlana je uz njih. I njeno lice blista, krasi ga širok osmeh, a govori: "Radnici-volonteri se pridržavaju svih rokova, vidim da će sirište veoma brzo proraditi".

U roku od dva meseca raskrčen je teren, iskopani su temelji i zgrada je, kako opisuje Arno, "izašla iz zemlje".

– Stiglo se do enterijera. Sledi uvođenje instalacija i klimatizacije. Moramo da kupimo i dopremimo do Gračanice metalne cevi, burad za sireve, pumpe, teretna kola. To je finalni čin, posle čega sledi svečano otvaranje sirišta i predaja na upotrebu žiteljima srpskih enklava.

 

Jedva čekam da čujem: "Neka počne proizvodnja sira" – kaže Arno Gujon.

 

Kako pomoći

Na primer, od svakih uloženih 100 evra, od fiskalnog poreza se odbija 66 odsto, odnosno, 66 evra, što znači da iz džepa darovaoca za pomoć srpskih kosovskih enklava odlaze 34 evra. Ček, naslovljen na "Solidarite Kosovo"
može se poslati u koverti adresiranoj na "Solidarite Kosovo" , BP 1777, 38220 Vizille, France ili pomoć uplatiti putem interneta kliknuvši na paypal: solidarite-kosovo.org 

Arno, neumorni i veliki prijatelj kosovskih Srba, svoj raport ovako završava: "Voleli bismo da nas, ko želi i ko može, pogura i u ovoj završnoj fazi. Sve što činimo je da olakšamo život Srba u kosovsko-metohijskim enklavama. Hvala na vašoj podršci"!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here