EPA-EFE
Bivši državni sekretar SAD Majk Pompeo

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da postoji značajan broj čvrstih dokaza da je koronavirus potekao iz laboratorije u kineskom gradu Vuhanu.

– Postoji veliki broj dokaza da je sve tamo počelo – rekao je Pompeo rekao za televiziju ABC.

Uprkos kritikama zbog reakcije Kine na epidemiju, Pompeo nije direktno rekao da li misli da je koronavirus namerno pušten, preneo je AFP.

Pompeo je dodao da nema razloga da sumnja u stav obaveštajnih službi SAD da koronu nije stvorio čovek i da virus nije genetski modifikovan.

On je kazao da kineska trana ne dozvoljava pristup informacijama od značaja i da ovo nije prvi put da je svet izložen virusima zbog, kako je ocenio “propusta u radu kineskih laboratorija”.

Pre nekoliko dana, američke obaveštajne službe zaključile su da koronavirus nije stvorio čovek niti je on genetski modifikovan. Službe su u saopštenju za javnost, međutim, navele da i dalje ispituju navode predsednika Donalda Trampa da je pandemija možda potekla iz jedne kineske laboratorije.

8 COMMENTS

    • nesto se ne secam da je iko kaznjavao Amere i ekipu za koje je dokazano da su NAPRAVILI HIV i nista se nije desilo ovo cim je Amer rekao po automatizmu je istina? Ne kapiram takav stav

  1. nije tacno , firma koja je radila sa corona virusima je americka
    ako je radila u Kini krivi su i amerkanci,nema zla na ovom svijetu a da amerikanci nisu umjesani
    KO JE BACIO ATOMSKU BOMBU ,da amerika je to uradila
    to je tadodje RATNI ZLOCIN ,ko je za to osudjen
    ITD ,ITD

  2. I tako ponovite to još jedno 100 puta, dok ne postane istina, koju niko neće moći poreći, jer ste, pobogu, toliko puta to rekli!

  3. kakve veze ima odakle je potekao covod-19? Za celo nije namerno stvoren. Jeli nije važnije spašavanje Ljudskih Života?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here