M. Karović

Upravni sud u Beogradu doneo je presudu kojom se poništava rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova da se Policijskom sindikatu Srbije oduzme reprezentativnost, navodi ovaj sindikat u saopštenju.

“Da podsetimo, pre četiri i po godine na inicijativu Nezavisnog sindikata Srbije da se utvrdi reprezentativnost Policijskom sindikatu Srbije, nelegalno i protivzakonito Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je tada vodio Nebojša Stefanović, donosi odluku da nam se oduzme reprezentativnost, kako bi ućutkali glas jedinog sindikata u MUP Srbije koji se glasno borio protiv nepotizma, poslušnosti i protivzakonitog ponašanja pojedinaca iz tadašnjeg rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova. Ova presuda je dokaz ispravnosti naše borbe i Upravni sud je utvrdio da je tadašnja odluka o oduzimanju reprezentativnosti Policijskom sindikatu Srbije bila protivzakonita”, ističe se su saopštenju.

– Ovo je velika pobeda za srpsku policiju i sindikalizam u Srbiji. Od početka smo tvrdili da nam je reprezentativnost oduzeta nezakonito, kao vrsta pritiska na naš sindikat, a sve kako ne bismo upozoravali na nepravilnosti i loš rad u vrhu tadašnjeg rukovodstva MUP Srbije koji je vodio Stefanović. Ohrabreni smo ovakvom odlukom Upravnog suda, koji je dokazao i pokazao da se pravda i upornost u Srbiji isplate. Očekujemo stoga da po pravosnažnosti presude ponovo postanemo reprezentativni sindikat, kako je utvrđeno rešenjem Ministra unutrašnjih poslova od 18. aprila 2013. godine, da bismo nastavili našu borbu za radno-pravni status i zaštitu svih zaposlenih u MUP Srbije. Niko nije iznad zakona u Srbiji, pa tako nisu ni rukovodioci u policiji, koji su ovakvim pritiscima pokušali da uguše glas sindikalizma i slobode u policiji. Nisu nas ućutkali, pobedili smo i nastavićemo našu borbu za svakog policajca i zaposlenog u MUP Srbije – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here