Ponoćni ekspres iz zapadnog Londona: Čelzijeva lekcija Arsenalu (VIDEO)

0
Tanjug/AP
Trofej zasluženo u Čelzijevim rukama

U desetom finalu Lige Evrope kao drugostepenog takmičenja UEFA, koje je odigrano u Bakuu, okršaj gradskih rivala iz engleske Premijer lige pripao “plavcima” s 4:1 (0:0).

Čelzi – Arsenal 4:1 (1:0 Žiru u 49, 2:0 Pedro u 60, 3:0 Azar iz penala u 65, 3:1 Ivobi u 69, 4:1 Azar u 72) 

I posle Vengerove ere Arsenal ostaje bez evropskog trofeja, a Čelzi je ubedljivo nastavio rekordnu nisku nepobedivosti u Ligi Evrope (18 utakmica). Slistio je najljućeg gradskog rivala iz Londona u prvoj polovini drugog poluvremena, odmah iza ponoći u prestonici Azerbejdžana (meč počeo u 21 čas po srednjeevropskom vremenu, a u 23 časa po lokalnom).

“Tobdžije” je načeo francuski napadač Olivije Žiru koji je na Emersonov centaršut umakao svom zemljaku Koščelnom, Arsenalovom halfu, pa je u maniru rasnog strelca zaplivao kroz vazduh u padu, skresavši glavom loptu da ona bude razantno neuhvatljiva za golmana Čeha. Žiru se nije radovao pogotku do neba valjda zato što je zatresao mrežu bivšeg kluba.

Tako je s 11 golova postao najbolji strelac u ovoj sezoni Lige Evrope. Naš Luka Jović, udarna igla Ajntrahta iz Frankfurta, kojeg je Čelzi izbacio u polufinalu na penale, postigao je deset.

Za tili čas “plavci” su vodili i s 3:0. Nadu je Arsenalu vratio Nigerijac Ivobi 133 sekunde po ulasku u igru umesto Urugvajca Toreire, ali ju je vrlo brzo potpuno razvejao sjajni belgijski as Azar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here