EPA-EFE/JOERG CARSTENSEN
Madona

Kraljica popa, Madona, ovaj put nikoga nije ostavila ravnodušnim, naime zbog svog intervjua odlučila je da napravi novu seriju fotografija. Na njima se vidi kako pevačica dočarava smrt Merlin Monro, ali i neke druge unikatne fotografije nastale za njenog života.

U novom intervjuu za naslovnu stranu “V Magazina”, 63-godišnja pevačica pozirala je fotografu Stivenu Klajnu, a njene fotografije odražavale su poslednje momente čuvene Merlin Monro.

Fotograf je rekao da je bio inspirisan serijom fotografija Berta Sterna “The Last Sitting”, za koju se veruje da je poslednje poziranje Merilin Monro, šest nedelja pre njene smrti 4. avgusta 1962. godine.

Međutim, činilni se da je kraljica popa ponovo kreirala samrtnu postelju Merilin Monro, jer je viđena kako leži na dušeku sa noćnim ormarićem punim tableta.

Monro je pronađena mrtva u svom domu u Brentvudu u Kaliforniji 1962. godine, a saopšteno je da se predozirala sedativima prethodne noći.

Na Klajnovom snimanju, on je ponovo napravio kultnu fotografiju “Material Girl” bez košulje ali sa tangama dok je ležala licem nadole sa krstom na leđima.

Neki od najvažnijih trenutaka njenog intervjua uključivali su razgovor o kontroverznom albumu “Donda” Kanja Vesta za koji je rekla da je “jedina stvar” koja ju je inspirisala među novom muzikom.

Muzičarka je rekla da je bila zaintrigirana time što reper “radi ka neuspehu” u intervjuu sa Džeremijem O. Harisom.

Klajn je u uvodu napisao da on i Madona nisu bili “zainteresovani da ponovo kreiraju slike tačno”, ali su pokušali da “uhvate vezu između zvezde i kamere, misteriju i magiju ove kreativne saradnje”.

Kao omaž originalnoj seriji, koja sadrži nekoliko golih fotografija Merlinke i mnoštvo neuobičajeno nečuvenih slika.

Slike možete pogledati OVDE.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here