Foto: MN Press
Partizan nastavio seriju pobeda

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Turk Telekomu 85:71 u meču 11. kola Evrokupa. 

Posle problema sa dolaskom u Tursku, pošto su u Ankaru stigli tek oko 3 sata posle ponoći po lokalnom vremenu, odnosno oko 1 sat po srednjeevropskom vremenu, crno-beli nisu u ovaj meč ušli na najbolji način. Samo je početak prve deonice bio neizvestan. Oba tima bila su uglavnom precizna, a u Partizanu su se poenima isticali Panter, Lesor i Ledej. Posle 9:9, turski tim preuzima vođstvo i dolazi do 21:18 na kraju prve četvrtine.

I u nastavku, Turk Telekom je diktirao ritam meča. Sa druge strane. Partizan je pravio niz grešaka, a trener Željko Obradović je tajm-autima pokušavao da pokrene svoje igrače. Posle 31:22, poenima Lesora i Madara gosti prilaze na 33:27, ali je raspoloženi Terel trojkama brzo vratio dvocifrenu razliku svom timu za 43:32 na poluvremenu.

Igra Partizana nije se promenila, pa je domaći tim dodatno uvećavao prednost. Tako je prednost porasla na +15, dok je u poslednjoj četvrtini bila i +19, 65:47.

Crno-belima ništa nije polazilo za rukom pa je poraz na ovom meču bio neizbežan. Pobeda domaće ekipe se ama baš ni u jednom momentu nije dovodila u pitanje.

Posle neuspeha od Mege, ovo je bio drugi uzastopni poraz Partizana u svim takmičenjima, a već u petak u ranom terminu ih čeka nezgodno gostovanje u Novom Mestu protiv Krke. Sledeće nedelje u Evrokupu Partizan igra sa Huventudom u gostima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here