Porodica živi od ulične svirke

0

Foto: Ilustracija
 

Stanovnici ovoga grada zapazili su ga kada se u martu pojavio ispred crkve i prijatnim zvucima harmonike skretao pažnju, jer je bio prvi ulični svirač zbog čega su mu često davali 10 do 20 dinara, poneko i više.

 

Kako je Dubovac izjavio za agenciju Beta, nije imao drugi izbor jer je pre desetak godina ostao bez posla u "Zastavi", kao i supruga, starija ćerka već tri godine ne radi iako je diplomirala fiziku, a druga je srednjoškolka.

 

"U Kragujevcu ima dosta uličnih svirača i odlučio sam da dođem u Gornji Milanovac što se pokazalo spasonosnim jer me narod prihvatio i kada platim prevoz ostane mi oko 500 dinara i od toga živi nas četvoro", priča Dubovac.

 

On kaže da mu je najteže što ćerka sa fakultetskom diplomom nema posao "jer da ona radi bilo bi nam svima lakše, a kao roditelj se pitam kako će da stvara porodicu kada ni ona nema od čega da živi".

 

Ovaj harmonikaš govori da je nekada svirao po kafanama, ali sada je i toga sve manje jer narod nema para pa su svirači izašli na ulice, gde sviraju za milostinju kada pojednci zastanu i izvinjavaju se što nemaju ni jedan dinar u džepu da mu udele.

 

"Sutra je međunarodni praznik rada, a ja ću opet biti na ulici da zaradim neki dinar i slušam da će se u Srbiji sprovesti nekakve reforme, čemu se radujem, da bar našoj deci bude bolje", rekao je Dubovac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here