Porošenko: Nismo mi oborili avion

0

Porošenko tvrdi da Ukrajinci nisu gađali u vazduh
 

"Ne isključujemo da je ovaj avion oboren i naglašavamo da Oružane snage Ukrajine nisu preduzele nikakvu akciju protiv meta u vezduhu", rekao je Porošenko i izrazio uverenje da će "odgovorni za tu tragediju odgovarati".

 

Povodom obaranja malezijskog aviona ruski predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa američkim predsednikom Barakom Obamom. Prethodno je Obama američkim zvaničnicima naredio da budu u kontaktu sa ukrajinskim zvaničnicima u vezi sa okolnostima nesreće.

 

"Ruski lider obavestio je predsednika SAD o izveštaju vazdušne kontrole, koji je stigao neposredno pre telefonskog razgovora, da je malezijski avion pao na ukrajinskoj teritoriji", navodi se u saopštenju Kremlja. U saopštenju se ne iznose detaljio tome šta su Putin i Obama rekli povodom pada aviona.

 

Malezijski putnički avion s 295 ljudi oboren je u donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, gde se trenutno vode žestoke borbe između snaga ukrajinskih vlasti i proruskih pobunjenika.

 

Malezijska avio kompanija Malezija erlajns saopštila je da je izgubila kontakt s avionom dok je leteo u ukrajinskom vazdušnom prostoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here