EPA-EFE

Stejt department je izdao upozorenje za američke državljane da ne putuju u Srbiju, Avganistan, Albaniju, Sloveniju, Litvaniju i još četiri destinacije zbog Covid-19. Isto upozorenje objavili su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Države za koje je izdato upozorenje spadaju u zemlje četvrtog stepena u kojima je zabeležena značajna rasprostranjenost koronavirusa. U dokumentu Stejt departmenta ističe se da je rizik od zaraze i razvoja ozbiljnijih simptoma niži ukoliko je osoba potpuno vakcinisana nekom od vakcina koje je odobrila američka Uprava za hranu i lekove (FDA),

Centri za kontrolu bolesti i zaraza izdali su upozorenje četvrtog nivoa za devet destinacija, navodeći da treba izbegavati putovanja u te zemlje. Među njima su, osim Srbije i Grenada, Sent Kits i Nevis, Belize i Mauricijus.

Sredinom avgusta Stejt department objavio je preporuku za državljane SAD da zbog Covid-19 ne putuju u Crnu Goru.

U okviru izmenjenih preporuka za međunarodna putovanja, koje Stejt department redovno izdaje na osnovu zdravstvenih i bezbednosnih uslova u zemljama širom sveta, nivo upozorenja za Crnu Goru je sa trećeg podignut na maksimalni, četvrti nivo. Upozorenje najvišeg nivoa za Crnu Goru je zbog širenja koronavirusa bilo izdato i sredinom februara.

2 COMMENTS

  1. Pa naravno, kada ova banda oko Kona laže o broju obolelih i smrtnim slučajevima.
    Zarad svoje jadne (mada i nije baš jadna) provizuje “prave situaciju” kako bi se ljudi vakcinisali, a od broja vakcinisanih i zavisi provizija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here