Poruke ćemo pisati pogledom (?!)

0

www.vo2.co.nz
Nestaće pisanje poruka kakvo danas poznajemo
 

Mnogi korisnici su klasičnu tastaturu na dodir na svojim pametnim telefonima već zamenili onom na kojoj je moguće pisati tek povlačenjem jednog prsta po ekranu (tzv. swype), a sudeći po ovom patentu za to uskoro više uopšte nećemo morati da koristimo ni prste.

Patent funkcioniše tako da prednja kamera na telefonu prati pokrete korisnikovog oka i prevodi ih u naredbe telefonu. Slična tehnologija nam je već poznata s novijih pametnih telefona na kojima pogledom možemo pauzirati video koji smo do sad gledali, ili pak odložiti prelazak ekrana u stanje mirovanja

Ova tehnologija bi prvenstveno mogla da olakša život onim korisnicima koji zbog zdravstvenih poteškoća imaju problema sa pisanjem poruka, međutim ako Majkrosoft uspe da razvije tehnologiju tako da ne bude bitno sporija od kuckanja na dodir kakve trenutno koristimo, kuckanje na pogled bi moglo da postane novi standard.

Prikupljanjem svih pogleda od početka unosa do signala da je unos završen i istovremenom obradom svih uzoraka pogleda, reči ili rečenice bi se na ekranu mogle ispisivati odjednom. To bi korisniku omogućilo vrlo brz unos teksta – opisano je u patentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here