Poslanici iznenađeni tekstom rezolucije o Srebrenici

0

Skupština Srbije
 

Dnevni list "Blic" objavio je da je nacrt rezolucije, kojom bi Skupština Srbije trebalo da osudi zločine počinjene u Srebrenici 1995. godine, završen i da bi uskoro o njemu mišljenje trebalo da daju neke vladajuće i opozicione poličke partije.

 

Predstavnici parlamentarnih stranaka su, u izjavama novinarima, istakli da će tekst rezolucije biti rezultat zajedničkog rada poslanika.

 

 

DS: Rezulucija inicijativa poslanika

U Demokratskoj stranci su naveli da rezolucija o Srebrenici, kao i ona kojom će biti osuđeni zločini počinjeni nad Srbima, treba da budu inicijative samih poslanika i da "zasluže što veću podršku, jer predstavljaju civilizacijski, a ne politički akt".

 

SPS: Ne piše se rezolucija u medijima

Socijalisti su naglasili da rezolucija o Srebrenici ne može da se piše u medijima, niti se o toj temi može razgovarati na taj način i dodali da će biti napisana onog momenta kada se dogovore svi poslanici koji će i biti njeni predlagači. Prema oceni SPS, uskoro se može očekivati i sastanak šefova poslaničkih grupa na kome će se o tome razgovarati.

 

LSV: Nismo konsultovani

U Ligi socijaldemokrata Vojvodine su, takođe, rekli da su iznenađeni informacijom objavljenom u "Blicu" i naveli da nemaju saznanje ni da je pisanje tog teksta u toku, niti su o tome konsultovani.

 

LDP: O Srebrenici ne treba da odlučuju samo političari

Poslanici Liberalno-demokratske partije su kazali da "nisu videli dokument DS" i istakli da predsednik Republike, koji je inicirao čitavu ideju, treba da pozove šefove parlamentarnih stranaka da sa njima razgovara, kao i širu javnost od političke, jer, kako su ocenili, "odgovor na Srebrenicu ne mogu davati samo političari".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here