Tanjug/AP

Srpska teniska reprezentacija šokantno je eliminisana u Dejvis kupu pošto ju je u kraljevačkoj hali “Ibar” sa 4-0 pobedila selekcija Slovačke.

Slovačka će takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Svetske grupe Dejvis kupa 2024, dok će srpski teniseri u septembru igrati za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Manje od dve i po meseca od polufinalne drame sa Italijanima u Malagi, kada je selekciju Srbije poen delio od velikog finala i šanse da se reprizira nezaboravna 2010. godina, kapiten Viktor Troicki okupio je tim bez Novaka Đokovića, ali – na papiru – dovoljno jak da obezbedi novi plasman u završnicu kultnog takmičenja.

Dogodilo se suprotno.

Kecmanović i Dušan Lajović u petak osvojili su ukupno set u dva singla sa 142. i 122. teniserom sveta, a debakl je dobio konačan oblik u igru parova.

Slovaci će se tako, potpuno zasluženo, naći na žrebu za završnicu u konkurenciji teniskih velesila Australije, Velike Britanije, Italije, Španije, SAD i još nekoliko pobednika ove kvalifikacione runde, iz koje će Srbija morati u borbu za opstanak u Svetskoj grupi I.

Za sada, mogući protivnici su Egipat, Japan, Norveška, Poljska i Turska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here