Poslodavac podelio štrajkačima otkaze

0

Predsednik Veća Samostalnog sindikata u Zrenjaninu Mirko Malešev izjavio je za Tanjug da su otkazi Risteskoj u Radiću usledili posle sporazuma na koji je svoj potpis stavio i poslodavac Žarko Novaković, a koji predviđa da niko neće trpeti bilo kakve negativne posledice zbog štrajka.

 

Foto: arhiva
 

 

”Poslodavac je prekid radnog odnosa, međutim, zavio u drugu formu, a radi se o tipičnom primeru šikinaranja, o čemu će svoju reč dati i inspekcija rada" kaže Malešev.
 

Risteski je rekla da je u rešenju o prestanku radnog odnosa navedeno da je otkaz dobila zbog "povrede radne obaveze i nesavesnog obavljanja posla".

Ona je ukazala da se u obrazloženju otkaza kaže da je prilikom obavljanja poslova magacionera "iznela dokumentaciju koja se vodi na osnovu odluke poslodavca".

Većinski vlasnik ”Bisera" Žarko Novaković, posle okončanja štrajka, nije želo da daje izjave, pa ni o razlozima za premeštaje troje članova štrajkačakog odbora na radna mesta čistača fabričkog kruga.

Generalni štrajk u hemijskoj industriji "Biser",organizovan je zbog neisplaćenih 11 zarada i povezivanja radnog staža za dve godine, trajao je od 26. marta do 19. aprila i okončan je sporazumom između vlasnika i zaposlenih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here