EPA/Đorđe Savić
Kosovska Mitrovica

Analitičar Sadri Ramabaja kritikovao je posrednike u dijalogu Beograda i Prištine optužujući ih da žele da sever Kosova daju Srbiji, ali se tome, kako kaže, protive Nemačka, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države.

– Oni, nažalost, ne znaju ni šta hoće. Ovaj tim želi da na ovaj ili onaj način preda Srbiji sever Kosova. Ima i drugih strana poput Nemačke, Engleske i SAD koje to nisu htele – rekao je Ramabaja.

On je ocenio da je Aljbin Kurti “taktiku stavio u službu strategije”.

– On taktiku stavlјa u službu strategije. Da bude u dijalogu sa dvojicom Vučićevih najbolјih prijatelјa, kao što su Lajčak i Borelj, posebno Lajčak, a ne da taktizira do kraja – naveo je Ramabaja koji tvrdi da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić svojim izjavama o nepriznavanju Kosova – preti ratom.

– Vučić je više puta rekao da ne priznaje nezavisnost Kosova, ali je otišao korak dalje, da pored nepriznavanja nezavisnosti Kosova, ne priznaje teritorijalni integritet Kosova – ovo je pretnja ratom. To je pravo upozorenje – rekao je Ramabaja.

3 COMMENTS

  1. “pretnja ratom” ? Pa NATO ne da je pretio, nego je BOMBARDOVAO Srbiju da bi okupirao njenu južnu pokrajnu prevarnim radnjama nepoštujući rezoluciju 1244 !!! Što se stava SAD tiče – Tramp je bio za podelu – ako dođe na vlast u SAD, a izgleda da hoće to će ponovo biti na stolu – onda će i UK da se pridruži stavu SAD i ostaje samo Nemačka u bezuspešnim pokušajima da napravi granice na Balkanu iz perioda 1941-1945- No pasaran !!! Što pre Albanci shvate da od Velike Albanije nema ništa, to je bolje za njih !

    • Pa vi podrzavate podelu Kosova i Metohije ? Zbog cega da Srbija pristane na podelu svoje otudjene territorije ? Nadamo se na bozju pomoc da Srbija ojaca sa narod,ekonomiju,vojsku. Kad dodje vreme bice onda kako treba .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here