Postignut dogovor, ostaje Park mira

0

Nakon razgovora sa Editom Tahiri postignut dogovor o postepenom uklanjanju barikada: Marko Đurić  

 

Po njegovim rečima, utanačeno je da narednih nedelja stručnjaci EU "vizuelno procene stanje na mostu", i da se narednih nedelja stanje neće menjati, dok ne bude usaglašeno konačno rešenje.

 

Dogovoreno je da se svi akteri pozovu na uzdržanost, rekao je Đurić.

Đurić, koji predvodi delegaciju Vlade Srbije u Briselu, ocenio je da je to "dobra vest za sve građane Mitrovice, i Kosova i Metohije", i da je "važno da se toga svi pridržavaju".

 

"Naročito je važno da se ekstremni politički krugovi u Prištini uzdržavaju od bilo kakvih ekstremnih izjava", rekao je Đurić novinarima posle sastanka.

 

Kazao je da će srpska strana i sa budućom vladom u Prištini razgovarati o tome kako da se uredi prostor oko mosta u Mitrovici.

 

Đurić je rekao da "sudeći po izjavama (šefice kosovske delegacije) Edite Tahiri", po završetku današnjih razgovora ima utisak "kao da smo učestvovali u potpuno različitim susretima".

 

Šef delegacije Srbije je objasnio da je danas, za razliku od prošlog sastnaka, bila "mnogo povoljnija atmosfera".

 

Međutim, on je primetio da je u jedan mah prištinska delegacija htela da napusti sastanak, jer je zahtevala da prisutni gradonačelnici sa severa KiM sede u sastavu tima Kosova.

 

Đurić je rekao da je rešenje nađeno tako što su svi seli za okrugli sto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here