Poternice za napadačima na ubijenog Francuza

0

Ona je precizirala da će poternicu za dvojicom begunaca, Đurđu Preliću i Dejanu Puzigaći raspisati Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Istražni sudija pokrenuo je istragu protiv ove dvojice osumnjičenih zbog teškog ubistva i odredio im pritvor zbog okolnosti pod kojima krivično delo izvršeno, visine zaprećene kazne za to delo – do 40 godina zatvora, kao i zbog okolnosti da se kriju", napomenula je Ramićeva.

Okružni sud vodi takođe istragu protiv još 10 osumnjičenih za ubistvo Tatona, koji su uhapšeni dva dana posle incidenta na Obilićevom vencu kada je Taton brutalno pretučen.

 

Oni se nalaze u pritvoru i osumnjičeni su za krivično delo teško ubistvo za koje je predviđena kazna od najmanje deset godina zatvora, a najviše 30 do 40 godina.
Pored pomenutih, istragom je obuhvaćen još jedan osumnjičeni za pomoć učiniocima posle izvršenja krivičnog dela, koji se brani sa slobode.

Taton je 17. septembra teško povređen u kafeu na Obilićevom vencu, kada je grupa huligana nasrnula na francuske navijače neposredno pred početak utakmice Partizan-Tuluz.

Taton je umro u Kliničkom centru u Beogradu 29. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here