Srpske zastave na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju prvi put nosiće dvoje sportista, kao što je već bilo najavljeno, a to dvoje su, sada je i to zvanično, su: zlatna srpska košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović.

Predsednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije Milica Mandić nedavno je najavila ovakvu odluku, koja je danas i potvrđena, pa ćemo tako prvi put u istoriji gledati sporistu i sportistkinju sa barjakom naše države.

Odluka je inače doneta na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

– Predsednica Sportske komisije OKS Milica Mandić obavestila je članove IO o predlogu za nosioce zastave Republike Srbije na ceremoniji otvaranja OI u Tokiju. Nakon što je Međunarodni olimpijski komitet dao mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na Igrama u Tokiju državnu zastavu po prvi put nose muški i ženski sportista, izglasana su dva predstavnika koja će nositi zastavu Republike Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Tokiju. Članovi IO prihvatili su predlog Sportske komisije OKS da nosioci zastave Republike Srbije na ceremoniji otvaranja budu vaterpolista Filip Filipović, aktuelni olimpijski prvak sa reprezentacijom Srbije, kao i Sonja Vasić, osvajačica bronzane medalje u Riju 2016. godine i Evropske titule sa ženskom košarkaškom reprezentacijom na nedavno završenom prvenstvu, na kojem je izabrana i za najkorisniiju igračicu – rečeno je u saopštenju OKS.

– U cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na ceremoji otvaranja Olimpijskih igara prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportista i sportistkinja – otkrila je nedavno Milica Mandić, olimpijska šampionka iz Londona koja je nosila zastavu na cermoniji zatvaranja Igara te 2012.

Filip Filipović će sa vaterpolistima pokušati da odbrani zlatnu medalju osvojenu pre četiri godine u Riju, dok će Sonja Vasić sa svojim drugaricama pokušati da ode dalje nego u Brazilu pre četiri godine kada je osvojena bronzana medalja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here