Tanjug/AP

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid- 19 kod 117 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 518, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 187.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, „Maš Green House“ u Petrovaradinu, “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu, “Miljakovački vinogradi“, “Nada” i “Holiday house lux“ u Beogradu, “Radost“ i “S.Nikola“ u Negotinu, “MeliorVita” i “Gardoš” u Zemunu.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo za rad donelo rešenje kojim je zabranjen rad domova „Doživeti stotu“, „Stara pruga“ i „Radost“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime